ГоловнаПолітика

Голова регламентного комітету: Яценюка не можна звільнити без його заяви

Відставка Кабміну за законом можлива тільки в трьох випадках.

Голова регламентного комітету: Яценюка не можна звільнити без його заяви
Фото: EPA/UPG

В.о. голови регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник вважає, що проект постанови №4123 про відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який зареєстрували в понеділок, порушує законодавство.

"У законі «Про Кабінет Міністрів України» встановлено вичерпний перелік підстав відставки Кабміну. Зокрема, в статті 13 визначено, що відставка настає внаслідок: прийняття Верховною Радою резолюції про недовіру Кабінету Міністрів України, відставки прем'єр-міністра за його заявою або внаслідок його смерті. Інші підстави або порядок не передбачені ні Конституцією України, ні згаданим законом", - сказав він у понеділок, 22 лютого.

"У регламенті ВР теж відсутні положення, що регулюють питання відставки прем'єра. Простіше кажучи, вона можлива тільки за його заявою. Усі інші варіанти не мають жодних юридичних підстав і є виключно елементом політичної боротьби", - наголосив Пинзеник.

Нагадаємо, що минулого тижня Верховна Рада не змогла звільнити Кабінет Міністрів Яценюка, і тепер він отримав можливість працювати мінімум до вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram