ГоловнаПолітика

Колишнього заступника голови НБУ, підозрюваного в розкраданні 2 млрд, поновили на посаді

Борис Приходько оскаржив люстрацію.

Колишнього заступника голови НБУ, підозрюваного в розкраданні 2 млрд, поновили на посаді
Борис Приходько

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним наказ Національного банку від 22 жовтня 2014 року про звільнення Бориса Приходька з посади заступника голови НБУ і поновив його на посаді.

Про це йдеться в постанові суду від 28 грудня.

Приходькові також повинні виплатити зарплату за час вимушеного прогулу.

Приходько, якого звільнили за законом "Про очищення влади" (люстрації), у своєму позові вказав, що люстраційної перевірки щодо нього не проводили. Суд погодився з доводами позивача.

Нагадаємо, Приходько прийшов у НБУ на посаду першого заступника голови в грудні 2012 року. У березні 2014 року першим заступником голови НБУ став Володимир Кротюк, тому Бориса Приходька перевели на посаду заступника. Тож за формальними критеріями він підпадає під звільнення за люстрацією, лише недотримання процедурних моментів стало причиною поновлення його на посаді.

31 липня 2014 року Приходька затримала Генпрокуратура. Слідчі встановили, що в лютому 2014 року Приходько разом із головою правління ВАТ "Аграрний фонд" Олександром Кірюковим і головою наглядової ради Брокбізнесбанку Денисом Бугаєм незаконно заволоділи грошовими коштами ВАТ "Аграрний фонд" у розмірі понад 2 мільярди гривень. Суд заарештував його з можливістю виходу під заставу 200 млн гривень.

У грудні 2014 року стало відомо, що Приходько вийшов з-під варти. Офіційної інформації ГПУ не надавала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram