ГоловнаПолітика

Гончаренка назвали головним претендентом на посаду голови МОЗ

Віталій Ковальчук і Ігор Кононенко також можуть потрапити в уряд

Гончаренка назвали головним претендентом на посаду голови МОЗ
Архив
Фото: goncharenko.od.ua

Народного депутата від фракції БПП Олексія Гончаренка розглядають як головного претендента на посаду голови МОЗ. Про це йдеться в тексті шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної.

"Головний претендент на посаду голови МОЗ - один із молодих фаворитів Президента, одеський політик Олексій Гончаренко", - йдеться в тексті.

Отримати коментар у Гончаренка поки що не вдалося.

Крім того, у статті йдеться про перспективи отримати посади в уряді для першого заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука та заступника голови парламентської фракції БПП Ігоря Кононенка. Щодо міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, то його, швидше за все, замінять.

"Ненависного Арсенієві Яценюку Володимира Демчишина прийнято рішення міняти. Прізвище наступника поки що обговорюється, однозначно зрозуміло лише те, що це буде «другий такий самий Демчишин» - дуже лояльний до Банкової й абсолютно нелояльний до Яценюка", - пише Кошкіна.

Докладно про можливі рокіровки в Кабміні читайте в тексті "Розлучення на вимогу".

Нагадаємо, з 11 грудня Арсеній Яценюк і його кабінет втратили річний імунітет від відставки. Свої посади добровільно покидають міністр інфраструктури Андрій Пивоварський і міністр інформаційної політики Юрій Стець. Також вакантною вже кілька місяців залишається посада міністра екології та природних ресурсів.

Чинний міністр охорони здоров'я, призначений за квотою БПП, Олександр Квіташвілі подав у відставку ще в липні. Причина - відсутність взаєморозуміння з профільним парламентським комітетом. У Верховній Раді голосів за його відставку не набралося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram