ГоловнаПолітика

Vodafone передумав вивішувати банер на Будинку профспілок

У компанії назвали суми, обіцяні Федерації профспілок.

Vodafone передумав вивішувати банер на Будинку профспілок
Фото: LB.ua

Оператор мобільного зв'язку Vodafone (бренд, під яким почала працювати в Україні російська МТС) вирішив не монтувати рекламний банер на будівлі Будинку профспілок у Києві у зв'язку із суспільним резонансом.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу компанії.

Раніше в компанію звернулося керівництво Будинку профспілок з проханням розмістити рекламу на фасаді будівлі, "профінансувавши таким чином початок будівельних робіт".

"Згідно з досягнутою домовленістю, всі кошти за розміщення рекламного банера компанія мусила переказати Будинку профспілок, інвестуючи в реконструкцію будівлі 944 тис. грн, а також 797 тис. грн - у виробництво та монтаж захисної будівельної сітки... Оскільки монтаж банера спровокував суспільний резонанс, компанія ухвалила рішення не монтувати його", - зазначає Vodafone.

Нагадаємо, наприкінці листопада Федерація профспілок України підписала договір про відновлення Будинку профспілок. Частину коштів на реконструкцію будівлі мусила дати МТС. В обмін компанія мала розмістити свою рекламу на будівлі.

7 грудня з Будинку профспілок зняли величезний банер із лелеками і написом "Слава Україні! Героям слава!", який висів там із минулого року. Згодом нагорі Будинку профспілок прикріпили другий банер, проте його не розгорнули.

9 грудня уряд звернувся до Федерації профспілок з рекомендацією зняти комерційну рекламу з будівлі, а вранці 10 грудня київська влада повідомила, що не видавала дозволів на встановлення рекламного банера на Будинку профспілок. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що ця реклама є незаконною і її слід демонтувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram