ГоловнаПолітика

Суд повернув справу Єфремова, Стояна та Гордієнка в прокуратуру

Обвинувальний акт у справі "диктаторських законів" виявився незаконним.

Суд повернув справу Єфремова, Стояна та Гордієнка в прокуратуру
Фото: Макс Требухов

Суд повернув обвинувальний акт проти колишніх депутатів Верховної Ради Олександра Єфремова, Олександра Стояна (Партія регіонів) і Сергія Гордієнка (фракція Комуністичної партії) в прокуратуру як такий, що не відповідає законодавству.

Про це оголосила суддя Печерського суду Христина Тарасюк.

"Суд постановив: обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Єфремова Олександра Сергійовича, Гордієнка Сергія Володимировича і Стояна Олександра Миколайовича повернути прокурору Зимогляду у зв'язку з невідповідністю обвинувального акта вимогам КПК України. У задоволенні усного клопотання прокурора Зимогляда про накладення на Єфремова, Гордієнка та Стояна зобов'язань, передбачених статтею 194 КПК (застосування запобіжного заходу) відмовити", - заявила вона.

Прокурор просив, щоб підозрюваним заборонили покидати межі Києва.

Нагадаємо, справу проти Єфремова, Стояна та Гордієнка розслідували у зв'язку з ухваленням 16 січня 2014 року "диктаторських законів". Обвинуваченим інкриміновано ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, від трьох до п'яти років в'язниці) КК України.

1 квітня генпрокурор Віктор Шокін заявив, що у справі про "диктаторські закони" проходять 12 колишніх депутатів. 11 з них були членами Лічильної комісії Верховної Ради і формалізували прийняття цих законів 16 січня 2014 року. Крім "регіоналів" Єфремова (в Лічильну комісію не входив), Стояна та комуніста Гордієнка, це Володимир Демидко, Олег Зарубінський, Віталій Калюжний, Володимир Наконечний, Володимир Олійник, Андрій Пінчук, Станіслав Скубашевський, Ярослав Сухий (усі - Партія регіонів) і Олександр Зубчевський (Компартія).

13 березня ГПУ оголосила в розшук Демидка, Пінчука, Скубашевського, Сухого і Зубчевського у справі "про диктаторські закони 16 січня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram