ГоловнаПолітика

Україна розраховує, що ООН далі допомагатиме Донбасу, - Яценюк

Прем'єр закликав посилити тиск на Росію для подолання будь-яких перешкод для допуску гуманітарної допомоги на Донбас.

Україна розраховує, що ООН далі допомагатиме Донбасу, - Яценюк
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і заступник Генсека ООН з гуманітарних питань, Координатор надзвичайної допомоги Стівен О'Брайєн в понеділок обговорили в Києві гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованому Донбасі.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Як підкреслив О'Брайєн, ООН і всі її структури підтримують Україну і залишатимуться надійними партнерами нашої держави. Він наголосив на зусиллях уряду України для вирішення нинішніх складних соціальних і гуманітарних викликів, надання допомоги потерпілим і полегшення перевезення гуманітарної допомоги через лінію розмежування.

"Україна високо цінує допомогу Організації Об'єднаних Націй і надалі розраховує на консолідацію міжнародного співтовариства для допомоги українським громадянам, які постраждали від агресії Кремля і виявилися заручниками російських терористів", - зазначив Яценюк.

Прем'єр закликав посилити міжнародний тиск на керівництво Російської Федерації для забезпечення виконання мінських домовленостей і подолання будь-яких перешкод з боку російських бойовиків для допуску української та міжнародної гуманітарної допомоги для українців.

Окремо співрозмовники обговорили актуальні проблеми процесу мирного врегулювання та практичні питання подальшої співпраці.

Нагадаємо, 27 жовтня ООН відновила проведення гуманітарних операцій на підконтрольних українському уряду територіях в Луганській області, через три місяці після їх припинення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram