ГоловнаПолітика

Кабмін заборонив важким фурам виїжджати на місцеві дороги

Заборонено рух транспорту з навантаженням на вісь понад 7 тонн або вагою більш ніж 24 тонни

Кабмін заборонив важким фурам виїжджати на місцеві дороги
Фото: perevozim.ru

Кабінет Міністрів уніс зміни в Правила дорожнього руху, згідно з якими важкому вантажному транспорту заборонено рух автомобільними дорогами місцевого значення.

Про це йдеться в постанові Кабміну №869 від 21 жовтня

"Рух транспортних засобів з навантаженням на одиночну вісь понад 11 тонн, здвоєну вісь - більш ніж 16 тонн, строєну вісь - більш ніж 22 тонни або фактичною масою понад 40 тонн (для контейнеровозів навантаження на одиночну вісь - понад 11 тонн, здвоєну - більш ніж 18 тонн, строєну - більш ніж 24 тонни, фактична маса - понад 44 тонни, а на встановлених Укравтодором і Державтоінспекцією для них маршрутах - більш ніж 46 тонн) у разі перевезення подільних вантажів автомобільними дорогами забороняється", - йдеться в документі.

Заборонено також рух транспортних засобів із навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн або фактичною масою понад 24 тонни.

У Міністерстві інфраструктури зазначають, що нові зміни до ПДР дозволять "уповільнити катастрофічні темпи руйнування автомобільних доріг України, що заощадить державі мільярди гривень на їхнє подальше відновлення".

Найближчим часом служби автомобільних доріг у всіх областях оприлюднять інформацію про нові обмеження на офіційних сайтах і встановлять відповідні дорожні знаки.

Нагадаємо, Мінінфраструктури пропонує значно підвищити штрафи за перевантаження вантажівок як засіб захисту українських доріг. При цьому власник автомобіля отримає право перекласти штраф на "завантажувача", якщо вантаж не зважили й не опломбували у присутності перевізника під час завантаження. Оштрафований автомобіль не матиме права продовжувати рух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram