ГоловнаПолітика

В аеропорту "Бориспіль" і на трасі Київ - Бориспіль запрацювала поліція

МВС випробує на Бориспільському районі перетворення міліції на поліцію.

В аеропорту "Бориспіль" і на трасі Київ - Бориспіль запрацювала поліція
Фото: mvs.gov.ua

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" і на Бориспільській трасі віднині запрацювала поліція. Це відбувається в рамках експерименту, згідно з яким Бориспільський район визначено пілотним для повного переходу міліції на нові поліцейські стандарти.

Про це на прес-конференції в аеропорту повідомили прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

"Ми повністю перезавантажуємо весь район, і сподіваюся, що через три місяці це буде повністю змінена система роботи поліції в цілому районі. Це перший транспортний центр, де заступає поліція, це перший хайвей-патруль, це перший район, де все буде змінено - від поліцейської дільниці до останнього офісу шерифа-дільничного", - розповів Аваков.

Автомобілі для бориспільської поліції передало Міністерство інфраструктури. Їх закупили для служби таксі аеропорту "Бориспіль", але через її збитковість вони простоювали.

Нагадаємо, що 2012 року для Sky Taxi придбали 100 Hyundai Sonata 2.0 з автоматичною коробкою передач і кондиціонерами. Службу таксі закрили у квітні 2014 року у зв'язку зі збитковістю.

Патрульні поліцейські в інших містах використовують гібридні Toyota Prius, отримані від уряду Японії як плату за квоти на викид парникових газів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram