ГоловнаПолітика

Cуд Полтави відновив розгляд справи Кернеса

Захист мера Харкова виступив проти посилення запобіжного заходу для нього

У Київському районному суді міста Полтави сьогодні розпочалося восьме судове засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців.

Про це повідомляє місцевий сайт "Полтавщина".

"Адвокат Кернеса Лідія Ізовітова внесла клопотання у зв'язку з публікаціями в ЗМІ з приводу запису міністра Арсена Авакова у Facebook про те, що МВС України проводить перевірку за фактом можливої змови мера Харкова з полтавськими суддями. Адвокат вважає, що такі заяви міністра внутрішніх справ - це вплив на суд, що є порушенням законів", - йдеться в повідомленні.

Суддя Андрій Антонов відхилив клопотання.

Також захист Кернеса виступив проти посилення для нього запобіжного заходу і заявив, що "якби мер Харкова хотів уникнути покарання, то вже зник би в інших країнах".

Фото: poltava.to

Охоронці не пропустили в залу суду члена громадської організації "Громадська варта" Валентина Бистриченка, якого на минулому засіданні вигнали на вимогу адвоката Кернеса. Перед будівлею суду зібралися активісти, вони встановили потужні аудіосистеми, привезли ляльки і малюють плакати для акції.

Фото: poltava.to
Підтримати мера Харкова знову прийшов відомий спортсмен і екс-нардеп від Партії регіонів Ельбрус Тедеєв. Цього разу він прихопив зі собою прапорець України і вдягнув футболку із зображенням селфі з минулого засідання.

Нагадаємо, Генпрокуратура підозрює мера Харкова за трьома статтями Кримінального кодексу. Зокрема його звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством активістам Харківського євромайдану Олександрові Кутяніну та Сергієві Ряполову. Сам Кернес своєї провини не визнає і вважає справу сфальсифікованою. Засідання суду постійно переносять, що суттєво гальмує перехід до розгляду справи по суті. Прокурор і постраждалі постійно говорять про затягування справи.

Наприкінці червня Кернес оголосив, що має намір узяти участь у виборах голови міста 25 жовтня. "Я йду на вибори і виграю їх", - заявив він на сесії міськради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram