ГоловнаПолітика

Засідання у справі Кернеса перенесли через те, що в залі суду не було світла

Суд так і не перейшов до розгляду справи по суті

Засідання у справі Кернеса перенесли через те, що в залі суду не було світла
Фото: poltava.to

Київський районний суд Полтави переніс розгляд справи мера Харкова Геннадія Кернеса на 28 вересня.

Про це повідомляє місцеве видання "Полтавщина".

"Внаслідок відсутності світла в залі суду розгляд кримінального провадження перенесли на 11:00 28 вересня", - зазначає видання.

Під час засідання Кернес поскаржився, що йому заважають активісти, які влаштували невеликий мітинг перед будівлею суду, а також особисто член громадської організації "Громадська варта" Валентин Бистриченко, який, за словами Кернеса "співає гімн разом з активістами, грубіянить, сміється і тисне на суд".

Фото: poltava.to

Адвокат Кернеса Лідія Ізовітова заявила, що державний гімн "потрібно виконувати у встановлених місцях і за певних обставин". Суддя частково задовольнив позов і зобов'язав Бистриченка вийти із залу. На що харківський активіст заявив, що його вигнали "через виконання гімну України, в Україні і під час війни". За словами адвоката, захист надалі наполягатиме на рішенні суду про недопуск активістів в зал засідань.

Після цього в залі згасло світло, і суд спочатку оголосив перерву, а потім переніс засідання.

Зазначимо, що підтримати Кернеса приїхав відомий спортсмен і екс-нардеп від "Партії регіонів" Ельбрус Тедеєв. Під час засідання Кернес зробив з ним селфі і виклав фото у свій Instagram.

Фото: Instagram / gepard59

Нагадаємо, Генпрокуратура підозрює мера Харкова за трьома статтями Кримінального кодексу. Зокрема, його звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством активістів харківського Євромайдану Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова. Сам Кернес своєї провини не визнає і вважає справу сфальсифікованою. Засідання суду постійно переноситься, що істотно гальмує перехід до розгляду справи по суті. Прокурор і постраждалі постійно говорять про затягування справи.

Наприкінці червня Кернес оголосив, що має намір брати участь у виборах очільника міста 25 жовтня. "Я йду на вибори і виграю їх", - заявив він на сесії міськради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram