ГоловнаПолітика

Яценюк пропонує посилити "нормандський формат" країнами G7, ЄС і Балтії

Про це прем'єр говорив під час зустрічей з президентом США, керівництвом Канади, Великобританії й іншими.

Яценюк пропонує посилити "нормандський формат" країнами G7, ЄС і Балтії
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що "нормандський формат" слід розширити за рахунок країн G7, Євросоюзу, Балтики і сусідів України, зокрема Польщі та Румунії.

Про це голова українського уряду заявив у "10 хвилинах із прем'єр-міністром", повідомляє Урядовий портал.

"Ми цінуємо формат нинішнього врегулювання і внесок Німеччини та Франції. Але цей практичний інструмент слід посилити широким міжнародним союзом на підтримку миру в нашому регіоні і незалежності України", - наголосив Яценюк.

За його словами, Україні потрібна велика міжнародна зустріч із цього питання.

"Ми потребуємо великої міжнародної зустрічі для зупинки агресії Росії, захисту України і відновлення безпеки в регіоні. У такому форматі ми бачимо участь держав Великої Сімки, Європейського Союзу, наших сусідів - від Варшави до Бухареста, наших північноєвропейських партнерів і балтійських друзів", - заявив прем'єр.

Він зазначив, що про це йшлося під час його останніх зустрічей з президентом США, керівництвом Канади, Великобританії, Польщі та Словаччини. "Про це мова піде і далі", - додав прем'єр.

Новий великий формат солідарності, за словами Яценюка, повинен підтримати нинішній Мінський процес врегулювання.

Нагадаємо, 2 жовтня в Парижі відбудеться зустріч лідерів "нормандської четвірки" у складі президента України Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram