ГоловнаПолітика

У Харкові двох прокурорів затримали за хабар

Чиновників затримали під час одержання чергового "траншу" хабара в розмірі $5 тис.

У Харкові двох прокурорів затримали за хабар
Фото: facebook.com/davit.sakvarelidze

У Харкові співробітники Служби безпеки затримали під час одержання хабара заступника прокурора Вовчанського району Харківської області та прокурора відділу Харківської обласної прокуратури.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе у Фейсбуці.

За його словами, чиновників затримали під час одержання чергового "траншу" хабара у розмірі $5 тис.

"Тривалий час вони працювали за добре налагодженою схемою штучного створення перешкод для ведення бізнесу одного з підприємств, пропонуючи свої "платні послуги" щодо їх усунення. Підприємство систематично стикалося з величезними затримками під час розмитнення імпортованих товарів. На резонне питання про причини цих затримок - отримували відповідь про те, що є відповідні листи від прокуратури з вимогою додатково перевірити контейнери з продукцією, що ввозиться. При зверненні в прокуратуру - пропонувався варіант платного вирішення питання. Його ціна - $5 тис. за кожен контейнер. Враховуючи, що тільки ця фірма ввозила близько 7 контейнерів в місяць, нескладно підрахувати одержуваний корупціонерами "додатковий" щомісячний дохід", - написав Сакварелідзе.

Близько місяця тому до правоохоронців звернувся представник одного постраждалого підприємства з проханням допомогти зупинити свавілля прокурорів. Наразі триває досудове слідство за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (отримання хабара).

"Ми створювали Генеральну інспекцію саме для того, щоб очистити систему органів прокуратури від таких кадрів", - підкреслив заступник генпрокурора.

Фото: facebook.com/davit.sakvarelidze

Нагадаємо, 24 вересня у Києві гендиректора автокомпанії затримали на великому хабарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram