ГоловнаПолітика

Плотницький призначив місцеві вибори в "ЛНР" на 1 листопада

Сепаратисти зривають мінські домовленості.

Плотницький призначив місцеві вибори в "ЛНР" на 1 листопада
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький у понеділок підписав "указ" про призначення виборів до органів місцевого самоврядування на 1 листопада 2015 року.

Заяву Плотницького оприлюднено на сайті інформагентства "ЛНР" "ЛуганскИнформЦентр".

"Сьогодні я підписав Указ про проведення перших виборів до місцевих органів влади Луганської Народної Республіки. Відповідно до цього Указу, вибори голів 14 міських і районних адміністрацій пройдуть 1 листопада 2015 року... Вибори 1 листопада - це перший етап місцевих виборів, за ним повинні відбутися вибори депутатів до рад різних рівнів, а також селищних голів і т.д.", - сказано в заяві.

1 листопада вибори голів територіальних утворень пройдуть у містах Луганськ, Красний Луч, Стаханов, Алчевськ, Кіровськ, Ровеньки, Первомайськ, Брянка, районах: Антрацитівському, Перевальському, Лутугинському, Краснодонському, Свердловському, Слов'яносербському.

Те, що вибори 1 листопада проходитимуть лише в низці міст, Плотницький пояснив нестачею грошей.

Нагадаємо, 16 вересня ватажок "ДНР" Олександр Захарченко підписав "указ" про призначення виборів до органів місцевого самоврядування на 18 жовтня 2015 року.

6 липня Плотницький уже заявляв, що призначив на 1 листопада 2015 року проведення "місцевих виборів" на підконтрольній йому території.

Україна і Захід заявили, що самопроголошені вибори в "ДНР" і "ЛНР" означатимуть зрив мінського процесу та спричинять санкції. За Мінськими угодами, вибори на Донбасі повинні пройти за українським законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram