ГоловнаПолітика

Суд переніс розгляд апеляції Сиротюка на 22 вересня

Судді не передали матеріали справи

Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції колишнього депутата Верховної Ради Юрія Сиротюка від ВО "Свобода" у справі про заворушення 31 серпня під Верховною Радою на 22 вересня.

Фото: Олександр Рудоманов

Як повідомляє кореспондент LB.ua, захист обвинуваченого клопотав про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на більш м'який.

Фото: Олександр Рудоманов

Однак засідання не відбулося через те, що до суду, за словами судді, не надійшли матеріали справи з першої інстанції. Засідання перенесли на 22 вересня.

Фото: Олександр Рудоманов

Нагадаємо, Сиротюка затримали в рамках розслідування трагічних подій, що сталися 31 серпня під час мітингу під Верховною Радою, організованого "Свободою". Того дня в силовиків після численних бійок кинули гранату, унаслідок чого загинули троє нацгвардійців, сотні поранено.

Кількох членів ВО "Свобода" затримали. Проте згодом суд відпустив на поруки колишнього міністра аграрної політики і продовольства, одного з лідерів "Свободи" Ігоря Швайку. А екс-нардепу Едуарду Леонову визначили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram