ГоловнаПолітика

В Україні поки що не мир, але перемир'я, - Порошенко

Припинення вогню - це тільки початок виконання мінських домовленостей, підкреслив президент

В Україні поки що не мир, але перемир'я, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Завдяки низці заходів у сфері безпеки, політико-дипломатичних дій і початку імплементації мінських домовленостей на Сході України нарешті спостерігається реальне припинення вогню.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба президента.

"В результаті дуже добре прорахованого комплексу заходів щодо безпеки та політико-дипломатичних кроків, які називаються мирний план і мінські домовленості, ми Україні принесли поки не мир, але перемир'я, бо перемир'я - це коли не стріляють", - сказав президент.

Глава держави зазначив, що припинення вогню - це тільки початок виконання мінських домовленостей. "Це тільки життєво важлива попередня умова, з якої мінські домовленості починають втілюватися в життя", - сказав Порошенко.

Президент додав, що в суботу міністр закордонних справ Павло Клімкін провів зустріч на рівні глав МЗС "нормандського формату" для того, щоб наполягати на подальшому втіленні всіх мінських домовленостей.

Встановлення режиму тиші, за словами Порошенка, - вагоме досягнення, завдяки якому вже збережено життя українських вояків.

Нагадаємо, 2 жовтня в Парижі відбудеться зустріч лідерів "нормандської четвірки" - Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна, канцлера Німеччини Анґели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда. Під час бесіди сторони, окрім ситуації на Донбасі, порушували питання, пов'язані з поставками російського газу в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram