ГоловнаПолітика

Лідери "нормандської четвірки" зустрінуться у Франції на початку жовтня

Зустріч на рівні міністрів закордонних справ "четвірки" відбудеться 12 вересня в Берліні.

Лідери "нормандської четвірки" зустрінуться у Франції на початку жовтня
Фото: www.dyvys.in

Лідери України, Німеччини, Франції та Росії мають намір зустрітися на початку жовтня в Парижі (Франція).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Відповідної домовленості досягнуто в середу під час телефонної конференції між президентом Петром Порошенком, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Росії Володимиром Путіним.

Окрім того, сторони домовилися про зустріч міністрів закордонних справ "четвірки" 12 вересня в Берліні (Німеччина).

Також співрозмовники наголосили на значному прогресі на шляху до припинення вогню і відзначили необхідність підписати найближчим часом документ про відведення від лінії зіткнення танків, гармат калібру до 100 мм і мінометів калібру менш ніж 120 мм із належним моніторингом режиму відведення з боку місії ОБСЄ, зокрема шляхом створення постійних пунктів уздовж лінії зіткнення.

Порошенко наголосив на потребі вивести всі іноземні війська з окупованих територій і відновити повний контроль України над державним кордоном.

Лідери України, Німеччини та Франції погодилися, що проведення псевдовиборів в окремих районах Донецької та Луганської областей порушить "мінські домовленості" і поставить під загрозу весь процес подальшого політичного врегулювання конфлікту.

Порошенко також заявив про необхідність негайно звільнити всіх українських заручників, зокрема тих, кого незаконно утримують у російських в'язницях.

Нагадаємо, 8 вересня під час засідання тристоронньої контактної групи (Україна-ОБСЄ-Росія) сторонам не вдалося домовитися про відведення озброєння калібру до 100 мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram