ГоловнаПолітика

Порошенко закликав до звільнення полонених за принципом "всіх на всіх"

Президент обговорив ситуацію на Донбасі з представником ОБСЄ

Порошенко закликав до звільнення полонених за принципом "всіх на всіх"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко закликав до безумовного виконання Мінських домовленостей зі звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", а також незаконно утримуваних на території Росії громадян України: Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших.

Про це він заявив на зустрічі з представником ОБСЄ у Тристоронньої контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Мартіном Зайдіком, повідомляє офіційний сайт президента.

"Ми повинні зробити все можливе, щоб механізм Тристоронньої контактної групи став більш ефективним і дієвим", - підкреслив Порошенко.

Президент зазначив повне виконання українською стороною своїх політичних зобов'язань згідно з Мінськими домовленостями, зокрема - проведення конституційної реформи в Україні у сфері децентралізації.

Зайдік привітав ухвалення змін до Конституції. Він також висловив співчуття з приводу ескалації насильства біля будівлі парламенту, що призвело до людських жертв, і підтримав рішучі заходи президента з проведення ефективного розслідування та притягнення винних до відповідальності.

Сторони привітали реалізацію домовленості щодо встановлення режиму припинення вогню і висловили сподівання, що він отримає стабільний характер.

Порошенко також закликав в рамках підгрупи з політичних питань почати обговорення проведення місцевих виборів на Донбасі відповідно до українського законодавства і з дотриманням стандартів ОБСЄ.

"Ми повинні провести вибори виключно так, як про це йдеться у Мінських домовленостях, - відповідно до українського законодавства і ґрунтуючись на принципах БДІПЛ, за участю іноземних спостерігачів, які гарантуватимуть дотримання стандартів ОБСЄ. Вибори мають бути вільними і чесними", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 27 серпня бойовики "ДНР" передали Україні 12 полонених українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram