ГоловнаПолітика

Глава Донецької ВЦА проти відселення біженців у села центральної України

Рано чи пізно людей потягне до могил предків

Глава Донецької ВЦА проти відселення біженців у села центральної України
Фото: EPA/UPG

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації (ВЦА) Павло Жебрівський в інтерв'ю LB.ua відкинув пропозицію переселяти біженців з окупованих і прифронтових територій у спустошені села центральної України.

"У нас раніше не було програми щодо переселенців. Взагалі. Дасть Бог, цього тижня я цю програму затверджу. І це не просто виділення житла або якоїсь фінансової допомоги - це цілий комплекс заходів.

Але ми не будемо відселяти людей за межі області. Є Краматорськ, Красний Лиман, Великоновосілківський район - область велика. І це грамотно. Тому що рано чи пізно люди все одно захочуть повернутися до могил своїх батьків і дідів. Це якби я не вірив у відновлення територіальної цілісності, то ми б говорили про програму переселення в центральну Україну. Я дійсно вважаю, що незабаром ми повернемо окуповані території", - зазначив Жебрівський.

Додамо, що на території, яку контролює Донецька ВЦА, зараз близько півмільйона біженців з прифронтових і окупованих районів Донбасу.

Докладніше про інші ініціативи Жебрівського - повернення перспективних вугільних пластів державним шахтам, підвищення зарплат бюджетникам - читайте за посиланням нижче.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram