ГоловнаПолітика

Березюк пригрозив виключенням з фракції депутатам, які проголосують за децентралізацію

За зміни до Конституції мають намір голосувати мінімум чотири нардепи від "Самопомочі"

Березюк пригрозив виключенням з фракції депутатам, які проголосують за децентралізацію
Фото: Макс Требухов

Мінімум четверо депутатів з парламентської фракції "Самопоміч" проголосують за попереднє схвалення президентського законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації.

Про це повідомила нардеп від цієї фракції Вікторія Пташник, інформує "Інтерфакс-Україна".

Вона заявила, що особисто має намір підтримати ці змін. За словами Пташник, "за" також проголосує народний депутат Ганна Гопко.

"Я бачила в кулуарах Остапа Єднака. Він підтвердив, що також голосуватиме "за". Я знаю, Віктор Кривенко теж має намір проголосувати "за". Можливо, хтось іще, я, якщо чесно, не знаю", - розповіла нардеп.

Водночас, керівник фракції Олег Березюк заявив, що на засіданні фракції ухвалено рішення голосувати проти цього законопроекту. Коментуючи інформацію про намір низки депутатів від фракції проголосувати "за", він заявив, що фракція муситиме розглянути питання про виключення таких нардепів.

Також Березюк повідомив, що на засіданні також ухвалено рішення про виключення з фракції депутатів, які голосуватимуть врозріз із позицією "Самопомочі" з низки ключових для політсили питань.

"Вчора ми постановили на фракції таке положення, що є 4 питання, за якими фракція розглядатиме рішення про виключення людей - це Конституція, референдум, мир-війна та імпічмент президента", - підкреслив Березюк.

Він також зазначив, що фракція муситиме розглянути питання виключення нардепів, які сьогодні проголосують за попереднє схвалення змін до Конституції.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада розгляне проект закону №2217а про внесення змін до Конституції (щодо децентралізації влади). Головним доповідачем виступить представник президента Степан Кубів, співдоповідачем - голова комітету з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич. Раніше планувалося, що представляти законопроект у парламенті буде Петро Порошенко.

У будівлі парламенту зібралося близько двох тисяч осіб, які протестують проти змін до Конституції. А депутати від "Радикальної партії" заблокували президію раді.

Засідання парламенту вирішили перенести на 12:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram