ГоловнаПолітика

Турчинов заявив про зрослий попит на українські БТР-3Е

Секретар РНБО заявив, що російські військові розробки поступаються українським.

Турчинов заявив про зрослий попит на українські БТР-3Е
Фото: facebook.com/rnbou

Секретар РНБО Олександр Турчинов стверджує, що у світі зростає попит на українські БТР-3Е. Про це він заявив під час відвідування Київського бронетанкового заводу в п'ятницю, повідомляє прес-служба Радбезу.

"Буквально за рік ми перетворили хирлявий завод на потужне виробництво, одне з кращих підприємств оборонно-промислового комплексу, яке випускає зброю, що відповідає кращим світовим аналогам", - заявив Турчинов, особливо зазначивши БТР-3Е. "Свідченням цього є постійне збільшення попиту на техніку виробництва українського оборонпрому, зокрема на ці конкретні машини", - сказав він.

Як зазначив секретар РНБО, на початку виробництва бронетранспортер був оснащений двигунами російського виробництва. "Сьогодні, коли ми розірвали військову кооперацію з агресором, у цій машині немає жодної деталі російського виробництва. Усе виробляють в Україні, починаючи від корпусу, який зварюють просто на бронетанковому заводі, закінчуючи дрібними деталями", - наголосив він. Турчинов додав, що єдина імпортна деталь - це двигун Deutz чи Mercedes.

За його словами, бойовий модуль машини має на озброєнні 30-міліметрову скорострільну гармату, кулемет, АГС і дві протитанкові ракети. "Це значно краще, ніж бойове забезпечення відповідної техніки російського виробництва. Цей модуль виключно зроблений від початку і до кінця нашими виробниками. Уся зброя, яку в ньому використовують, - це українська зброя", - сказав секретар РНБО.

Він зазначив, що перевага машин, які випускає "Укроборонпром", у тому, що вони пройшли випробування в умовах бойових дій. "Небагато військової техніки сьогодні у світі, яка пройшла реальні бойові випробування. Після використання цієї техніки в бою конструктори заводу врахували всі пропозиції наших військових. За рік 740 конструктивних змін зроблено в цій машині, щоб поліпшити її бойові, ходові та захисні якості", - сказав він.

Турчинов додав, що в умовах війни Україна не може продавати БТРи за кордон, але прийде час, коли "провідні країни, які сьогодні бояться постачати в Україну зброю, стоятимуть у черзі, щоб купувати нашу бронетехніку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram