ГоловнаПолітика

Європа нагадала РФ про нові санкції в разі ескалації конфлікту на Донбасі

Зараз чудовий момент для ЄС і США сильніше натиснути на Росію.

Європа нагадала РФ про нові санкції в разі ескалації конфлікту на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Віце-президент Європейського парламенту Ришард Чарнецький знову попередив Росію, що ескалація конфлікту в Україні обернеться новими санкціями з боку Європейського Союзу.

Виступаючи у Варшаві, Чарнецький нагадав, що чинні санкції західних країн і низька ціна нафти на світових ринках уже ослабили російську економіку, повідомляє "Радіо Свобода".

Він вважає, що це чудовий момент для того, щоб ЄС і США сильніше натиснули на Росію і жорсткіше висловили незгоду з окупацією частини України.

На його думку, відчутним ударом по російській економіці могло б стати виключення Росії із системи міжнародних банківських платежів SWIFT.

Головний чиновник Європарламенту наголосив, що Євросоюз повинен говорити про Росію голосом Польщі й інших країн Центральної та Східної Європи і протистояти проросійському лобі, яке «активно діє не тільки в бізнесі, а й навіть в офіційних структурах ЄС».

Нагадаємо, 22 червня Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Росії до 31 січня 2016 року. Санкції стосуються зокрема доступу до європейського фінансового ринку для окремих російських банків і компаній, торгівлі зброєю і товарами подвійного призначення, а також експорту певних технологій, пов'язаних з енергетичним сектором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram