ГоловнаПолітика

Ситник відкинув претензії щодо поїздки в Лондон

Голова АКБ не збирається у відставку.

Ситник відкинув претензії щодо поїздки в Лондон
Артем Сытник

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник прокоментував розпочате Генпрокуратурою розслідування його поїздки в Лондон.

В ефірі телеканалу "112 Україна" Ситник розповів, що поїхав у столицю Британії на запрошення Національного кримінального агентства Лондона. Переліт і проживання Ситника і його помічниці Ірини Данько оплачувала приймаюча сторона.

Що стосується дружини Ситника, яка також полетіла в Лондон, то квиток їй оплатив сам голова антикорупційного бюро.

"Ми оплатили з моєї заробітної плати квиток до Лондона, і в неї була приватна мета відвідування своїх родичів у Лондоні", - сказав він.

"Сьогодні я отримав листа від посольства Великобританії з підтримкою на мою адресу, вони ознайомилися з тим, що Генпрокуратура почала розслідування. Вони рекомендують прокуратурі, якщо у неї є якісь сумніви з приводу законності цієї поїздки, звернутися до британської сторони", - додав Ситник.

Чиновник повідомив, що отримав запит від Генпрокуратури з вимогою надати документи щодо поїздки.

"Якщо після того, як вони вивчать усі документи, будуть якісь запитання, я буду це розцінювати як просто спробу дискредитувати Бюро і зірвати початок нашої роботи. Оскільки з цих документів випливає, що ніякої корупційної складової в цій поїздці не було. Я не розглядаю варіант відставки і підстав для відставки я не бачу", - підсумував він.

Нагадаємо, після звернення нардепа Віталія Купрія ГПУ внесла дані про поїздку Ситника в Лондон до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація правопорушення - ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Варто зазначити, що внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань - стандартна процедура реагування правоохоронних органів на заяви про злочини. Це передбачено Кримінальним процесуальним кодексом, який набув чинності 20 листопада 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram