ГоловнаПолітика

Слідство взялося за гонорари Януковича

ГПУ запідозрила екс-президента в отриманні хабарів на суму 26 млн гривень.

Слідство взялося за гонорари Януковича
Фото: for-ua.com

Генеральна прокуратура підозрює колишнього президента Віктора Януковича в отриманні хабарів під виглядом гонорарів за книги.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Екс-президент України В. Янукович підозрюється в отриманні хабара в розмірі 26 млн грн у період 2011-2012 років за сприяння з використанням свого службового становища особам, яким було підконтрольне підприємство ТОВ "Новий світ", у веденні підприємницької та іншої діяльності, а також заступництво за них у відносинах з державними та правоохоронними органами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в період з 2005 року Віктор Янукович видав кілька книг: "Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок", "...І рік при владі. Від кризи - до економічного зростання", "Здолати шлях", "Як Україні далі жити", Opportunity Ukraine.

За ці написані книжки, а також книжки, які мали бути написані в майбутньому, Янукович отримав багатомільйонні гонорари від друкарні, яка навіть не видавала книжки. У 2013 році було підраховано, що, зважаючи на середньоринкові ціни і стандартні авторські гонорари (10%), друкарня мала розраховувати на продаж щонайменше на суму 320 млн гривень. Тобто планований тираж мав становити 6,4 млн примірників. У таких кількостях в Україні не видавали жодної книжки.

Гонорари Януковича порівнювали з авторською винагородою Джоан Ролінг і Пауло Коельо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram