ГоловнаПолітика

Захист Савченко має нове відео, яке підтверджує її алібі

Тим часом російське слідство дійшло висновку, що за цим відео неможливо визначити точний момент, коли Савченко опинилася в полоні.

Захист Савченко має нове відео, яке підтверджує її алібі
Фото: EPA/UPG

Адвокат української льотчиці, народного депутата Надії Савченко повідомив, що у сторони захисту з'явився новий доказ алібі підзахисної.

Про це заявив на брифінгу адвокат Ілля Новиков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мова про відеозаписи, які були долучені до справи після допиту Єгора Руського, який воював на боці ЛНР і брав участь в бою, в якому Надія потрапила в полон", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

Новиков зазначив, що цей чоловік робив відеозаписи, які потім змонтував і виклав на YouTube, і там міститься короткий відеофрагмент, тривалістю не більш як 11 секунд, на якому показана Савченко в оточенні бойовиків в натягнутій на очі жовтої пов'язці.

Адвокат розповів, що Руського, який приїхав воювати на Донбас добровольцем і був призначений сепаратистами "мером" або "комендантом" міста Лутугине, було допитано російськими слідчими, і він дав свідчення, згідно з якими Савченко нібито потрапила в полон після 13.00 17 червня 2014 року, а позиція захисту полягає в тому, що вона потрапила в полон не пізніше 11.00.

За словами адвоката, слідство вилучило ці записи і дало висновок, що за цим відео неможливо визначити точний момент, коли Савченко опинилася в полоні, бо таймер на камері був збитий.

За його словами, українські фахівці, що працюють у двох провідних компаніях стільникового зв'язку України, цього тижня завершили підготовку свого висновку, який повністю спростовує експертизу російських фахівців.

Нагадаємо, 13 липня Генпрокуратура Росії затвердила обвинувальний вирок у кримінальній справі проти Савченко.

За версією російського слідства, вона вела приховане спостереження і коригування артилерійського обстрілу по блокпосту бойовиків ЛНР з розташованими на ньому кореспондентами ВДТРК. У результаті обстрілу двох росіян було вбито. Савченко також звинувачують в умисному незаконному перетині держкордону РФ з Україною поза пунктом пропуску.

Таким чином, Савченко звинувачується у вбивстві двох і більше осіб, замаху на вбивство загальнонебезпечним способом, а також незаконному перетині кордону РФ (ч.2 ст.105, ч.3 ст.30, ч.2 ст.105, ч.1 ст .322 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram