ГоловнаПолітика

ЄС відправить своїх представників на суди над Савченко та Сенцовим

Федеріка Могеріні сподівається, що присутність європейців гарантуватиме прозорість перебігу судових процесів.

ЄС відправить своїх представників на суди над Савченко та Сенцовим
Фото: Макс Требухов

Європейський Союз відправить своїх представників для моніторингу судових процесів над українською льотчицею Надією Савченко й українським режисером Олегом Сенцовим.

Про це сказано в коментарі прес-секретаря Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, повідомляє прес-служба МЗС.

"Федеріка Могеріні повідомила про скерування представників ЄС для моніторингу «судових процесів» над Н.Савченко і О.Сенцовим. Верховний представник ЄС зазначила, що присутність представників міжнародного співтовариства на зазначених засіданнях гарантуватиме прозорість перебігу «судових процесів» і нагадуватиме, що ЄС очікує від РФ підтвердження зобов'язань у дотриманні міжнародного права", - йдеться в коментарі.

За словами прес-секретаря, 16 липня голова українського МЗС Павло Клімкін відправив своєму колезі у ЄС і Великій сімці, а також керівництву міжнародних організацій листи з проханням скерувати своїх представників на суди над Надією Савченко, Олегом Сенцовим і Олександром Кольченком, яких утримують у Росії.

"Європейський Союз, як і вся світова спільнота, твердо виступає на захист Надії Савченко, Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних у Російській Федерації громадян України", - заявили в МЗС.

Як відомо, попереднє слухання у кримінальній справі проти Савченко відбудеться в міському суді Донецька Ростовської області 30 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram