ГоловнаПолітика

"ДНР" та "ЛНР" згодні на мобільні банки уздовж лінії зіткнення

Терористи вимагають соцвиплат для населення окупованої території.

"ДНР" та "ЛНР" згодні на мобільні банки уздовж лінії зіткнення
Фото: EPA/UPG

"ДНР" та "ЛНР" згодні на варіант відновлення соцвиплат, за якого уздовж лінії зіткнення на Донбасі влада України організує мобільні банки.

Спільну заяву "представників ДНР і ЛНР у Контактній групі" Дениса Пушиліна та Владислава Дейнего оприлюднено на сепаратистському сайті ДАН.

У ній стверджується, що представники України на переговорах у Мінську відкинули пропозицію відкрити в Донецьку і Луганську по одному відділенню будь-якого українського банку, через який влада змогла б проводити соціальні виплати.

"Останньою була пропозиція про організацію мобільних банків уздовж лінії зіткнення. Зі свого боку ми підтримуємо цей варіант, про що неодноразово заявляли на останніх зустрічах Контактної групи", - сказано в заяві.

Нагадаємо, один із пунктів Мінських угод передбачає "визначення модальностей повного відновлення соціально-економічних зв'язків, включаючи соціальні перекази, такі як виплата пенсій та інші виплати (надходження і доходи, своєчасна оплата всіх комунальних рахунків, відновлення оподаткування в рамках правового поля України)".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram