ГоловнаПолітика

Шокін відкличе і доповнить подання на арешт депутата Лозового

"Радикал" гукнулося побиття Дурнєва

Шокін відкличе і доповнить подання на арешт депутата Лозового
Андрей Лозовой
Фото: Макс Левин

Генпрокурор Віктор Шокін відкликає подання в парламент на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт депутата від Радикальної партії Андрія Лозового, щоб доповнити його новими звинуваченнями.

Про це він сказав на прес-конференції.

Нові звинувачення стосуються побиття Лозовим разом із соратниками шоумена Олексія Дурнєва у Чернігові.

Подання після доповнення знову внесуть до парламенту.

Нагадаємо, тиждень тому Шокін направив до парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт депутата Лозового.

Лозовий звинувачується у кількох кримінальних правопорушеннях у період з грудня 2014-го по липень 2015 року.

Зокрема, у грудні 2014 року у приміщенні Приморського районного суду Маріуполя Донецької області Лозовий разом із депутатами Ігорем Мосійчуком та Дмитром Ліньком втручалися в діяльність суду, погрожували застосуванням насильства суддям у зв'язку з їхньою діяльністю, а також застосували насильство до судді.

Крім того, згідно з поданням, ті самі троє депутатів у квітні 2015 року вчинили хуліганські дії у приміщенні Коцюбинської селищної ради (Києво-Святошинський район Київської області), «використовуючи привід необхідності відновлення нібито порушених прав жителів територіальної громади - надання демобілізованим учасникам АТО земельних ділянок та квартир у власність».

Також у поданні повідомляється про перешкоджання тими самими трьома депутатами діяльності правоохоронцю у приміщенні Зарічненського районного відділу Управління МВС України у Рівненській області у липні 2015 року, куди парламентарі прибули, щоб проконтролювати роботу міліції з протидії незаконному видобутку бурштину на території району і отримати відповідні роз'яснення правоохоронців. Під час зустрічі нібито мав місце конфлікт із заступником глави райуправління міліції з приводу доступу представників ЗМІ та інших осіб до місця зустрічі парламентаріїв і правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram