ГоловнаПолітика

Саакашвілі вимагає звільнити керівника Іллічівського морпорту

Голова Одеської ОВА хоче призначити службове розслідування.

Саакашвілі вимагає звільнити керівника Іллічівського морпорту
Ильичевский порт
Фото: www.dengi-info.com

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі вважає, що необхідно усунути з посади керівника Іллічівського морського торгового порту Юрія Крука.

Про це Саакашвілі написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

"З портовою мафією пора закінчувати. Вчора на прес-конференції із заступником Держсекретаря США я говорив про інформацію про численні порушення в Іллічівському порту. Я обговорював це і з Міністерством інфраструктури, і з правоохоронними органами. Коли мене призначили головою ОДА, вже було оголошено конкурс на нового начальника порту, але після мого призначення з незрозумілих мені причин цей конкурс було скасовано. Підозрюю, що мало місце лобіювання корупційних інтересів у Києві, оскільки знали, що за моєї присутності не вдалося б зберегти стару гвардію, яка весь цей час грабувала Україну через трансакції в офшорах і контрабанду", - зазначив Саакашвілі.

На його думку, необхідно усунути із займаної посади Крука і призначити службове розслідування.

"Я готовий зустрітися з усіма і всіх вислухаю, але цей процес має відбуватися прозоро і не так, як завжди", - зазначив голова Одеської ОДА.

Нагадаємо, вчора, 21 липня, Мінінфраструктури відновило конкурсний відбір керівника Іллічівського морпорту.

Попередній конкурс на цю посаду було скасовано 18 червня через внесення порту до переліку підприємств державного сектору економіки, які мають найбільші за розмірами активи (більш як 2 млрд гривень). Провести конкурси на посади керівників інших згаданих підприємств раніше також не вдалося через те, що жоден з кандидатів не набрав більшості голосів членів комісії.

Директором Іллічівського порту з 2013 року є Юрій Крук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram