ГоловнаПолітика

Порошенко представив волонтера Туку як голову Луганської області

Координатор "Народного тилу" пішов на держслужбу.

Президент Петро Порошенко в Сєвєродонецьку офіційно повідомив про призначення відомого й авторитетного волонтера Георгія Туки головою Луганської військово-цивільної адміністрації.

"Я хотів би вибачитися перед вами за те, що був змушений забрати у вас Геннадія Москаля, тому що він продемонстрував, що означає справжній український керівник. Він був не просто керівником військово-цивільної адміністрації, він став лідером патріотичних сил Луганщини. Тепер він має вирішувати інші завдання, але від яких так само залежить незалежність України", - заявив Президент.

Порошенко розповів, що у нього було три кандидати на заміну Москалю: пов'язаний з Луганською областю підприємець, бюрократ і волонтер. "Тільки Георгій сказав, що його місце на передньому краю з військовими, і я зробив вибір", - заявив Порошенко.

Президент нагадав, що Тука з перших днів АТО був поруч з українськими Збройними силами і дуже допомагав армії.

Порошенко додав, що перше завдання для нового губернатора - разом зі Службою безпеки України усунути корупцію при видачі перепусток через лінію розмежування і розібратися з контрабандою.

Нагадаємо, Георгій Тука раніше був координатором волонтерської організації "Народний тил". У січні цього року на LB.ua було опубліковано інтерв’ю з Тукою.

Геннадій Москаль очолював Луганську область з вересня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram