ГоловнаПолітика

Депутат Береза заявив про перезавантаження міжфракційного об'єднання "Кияни"

Парламентарії стурбовані ситуацією з незаконними забудовами в столиці.

Депутат Береза заявив про перезавантаження міжфракційного об'єднання "Кияни"
Фото: Макс Требухов

Міжфракційна депутатська група "Кияни", в яку входять зокрема Борислав Береза, Віктор Чумак, Ігор Луценко та Наталія Новак, заявила у Верховній Раді про перезапуск.

Депутати вкрай стурбовані позицією київської міської влади в питанні покровительства скандальних будівництв, які, за словами Борислава Берези, "немов виразки, вкривають увесь Київ". Віктор Чумак констатував, що проблема незаконних забудов за останні півроку помітно зросла.

За словами парламентаріїв, які раніше встановили свої приймальні біля скандальної забудови на Микільській Слобідці, існує тиск. Для цього, зокрема, використовують прокуратуру і секретаріат Верховної Ради. Ігор Луценко висловив стурбованість можливістю використання тітушок, яких наймають забудовники, а також застосування ними вогнепальної зброї проти громадян. Народні депутати наголосили, що відступати не мають наміру.

Як раніше зазначали ЗМІ, на Микільській Слобідці (вул. Микільсько-Слобідська, 1) група парламентаріїв-киян була змушена встановити 07.07.2015 року свої громадські приймальні просто на в'їзді на будмайданчик, щоб перешкодити зведенню цього об'єкта. Як стверджують активісти, житловий комплекс споруджують, усупереч нормам водного та земельного кодексів, у межах прибережної захисної смуги на березі Дніпра. Крім того, будівництво завдає шкоди Патріаршому собору Святого Воскресіння, фасадна частина якого пішла тріщиною.

Протистояння із забудовником триває вже більш ніж півроку. Біля скандальної забудови періодично виникають сутички місцевих жителів з охороною об'єкта. 2 квітня після чергової спроби мітингувальників повалити будівельний паркан охорона будівництва застосувала зброю, внаслідок чого постраждало кілька людей, зокрема міліціонер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram