ГоловнаПолітика

Яценюк перерахував завдання для нового глави АМКУ

Прем'єр очікує демонополізації на фарм- та енергоринках

Яценюк перерахував завдання для нового глави АМКУ
www.amc.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк очікує від нового глави Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва демонополізації ринків енергетики і ліків.

Про це він сказав на прес-конференції, представляючи Терентьєва.

"Насамперед мова йде про монопольні змови і неконкурентні дії на ринку енергетики. Це облгази - газові компанії, які і фактично, і юридично зловживають своїм монопольним становищем на ринку. Це електроенергетичні компанії, які також, за окремими експертними оцінками, зловживають своїм монопольним становищем на ринку", - сказав прем'єр, додавши, що не слід забувати і про ринок нафти.

Говорячи про ринок ліків, Яценюк вимагав не допустити змов на ринку фармпродукції і спільно з МОЗ та Держліків контролювати якість медпрепаратів.

Крім того, прем'єр доручив АМКУ прискорити розробку нової редакції закону про економічну конкуренцію: "До листопада місяця у нас там є термін, але буду вдячний вам, якщо ви підготуєте нову редакцію закону швидше".

Яценюк також назвав ключовим об'єктивний розгляд АМКУ скарг від підприємців на проведення держзакупівель.

"Я прошу, щоб була відкритість і неупередженість у питанні розгляду скарг від суб'єктів підприємницької діяльності на проведення державних закупівель", - сказав прем'єр.

Яценюк зазначив, що АМКУ має контролювати проведення держзакупівель, а не потурати недобросовісним підприємцям в захопленні контролю над потоками коштів держбюджету.

Нагадаємо, 19

травня Верховна Рада призначила головою АМКУ заступника генерального юрисконсульта гірничо-металургійного комбінату "Арселор Міттал Кривий Ріг" Юрія Терентьєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram