ГоловнаПолітика

У справі Ostchem спливли прізвища Льовочкіна і Каськіва

МВС розслідує махінації співробітників компанії

У справі Ostchem спливли прізвища Льовочкіна і Каськіва
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що під час розслідування кримінального провадження махінацій компанії Ostchem виринають нові факти злочинів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, у справі фігурують депутат Опозиційного блоку, екс-голова адміністрації Віктора Януковича Сергій Льовочкін, а також екс-голова Держінвестпроекту Владислав Каськів.

"Разом і з цією ситуацією спливає кілька інших гучних прізвищ і резонансних злочинів, які, можливо, будуть на слуху і будуть використовуватися для спекулятивних атак на інформацію. Це і пан Каськів, і є питання до пана Льовочкіна та кількох інших народних депутатів", - розповів Аваков.

Він також зазначив, що розслідування здійснює Головне слідче управління МВС. Аваков підкреслив, що в рамках закону правоохоронці поки що не можуть розголошувати якусь додаткову інформацію, "але слідство у відповідних напрямках ведеться".

"Тільки-но дозволять процесуальні слідчі і прокуратура, найближчим часом ми дамо відповідну інформацію", - пообіцяв міністр.

Нагадаємо, МВС відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівників НАК "Нафтогаз України" з компанією Ostchem, у результаті чого державі було завдано збитків на 5,7 млрд грн. Згодом прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Генпрокуратура і МВС просять суд арештувати 500 млн кубометрів газу Ostchem.

30 квітня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання МВС і арештував 500 млн кубометрів природного газу Ostchem.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram