ГоловнаПолітика

ГПУ попросила зняти імунітет з Мельничука та Клюєва (оновлено)

Колишньому комбату "Айдару" загрожує довічне

ГПУ попросила зняти імунітет з Мельничука та Клюєва (оновлено)
Сергей Мельничук
Фото: стоп-кадр видео www.hromadske.tv

Генпрокурор Віктор Шокін вніс до Верховної Ради подання про дозвіл на притягнення до відповідальності народних депутатів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.

Спочатку про це повідомив голова Радикальної партії Олег Ляшко. "Тільки що бачив в Раді Шокіна. Він вніс подання на арешт регіонала Сергія Клюєва і тушки Сергія Мельничука", - написав Ляшко у своєму фейсбуці.

Пізніше на брифінгу генпрокурор особисто підтвердив подачу таких подань. За його словами, Мельничука підозрюють у створенні злочинної організації (стаття 257 Кримінального кодексу) і в низці інших злочинів. "Їх перелік займе досить тривалий час", - підкреслив Шокін, показавши аркуш з ним. Мельничуку може загрожувати довічне ув'язнення.

Клюєва підозрюють у шахрайстві, розкраданні і зловживанні владою. Йому світить не менш ніж 10-річний тюремний термін.

Шокін підкреслив, що Клюєв і Мельничук - це тільки перші два депутати, ними він обмежуватися не збирається.

Нагадаємо, про те, що Генпрокуратура готується внести подання про зняття депутатської недоторканності з колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука, підозрюваного в організації "викрадення" екс-глави "Укрспирту" Михайла Лабутіна, Віктор Шокін повідомляв 1 квітня.

5 березня ЄС продовжив санкції проти Сергія Клюєва, проте в Європі зажадали більше доказів його провини в кримінальних порушеннях. Інакше санкції з депутата знімуть у червні.

Станом на 10 березня Генеральна прокуратура в рамках кількох кримінальних проваджень перевіряла діяльність Сергія Клюєва, однак повідомляла, що не має достатніх підстав для внесення до парламенту подання про зняття з нього депутатської недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram