ГоловнаПолітика

Кабмін дозволив прописку в заміському будинку

Дачні будинки тепер можна безкоштовно перевести в житлові.

Кабмін дозволив прописку в заміському будинку

Уряд на засіданні в середу, 29 квітня, затвердив порядок переведення дачних і садових будинків у житлові.

Як сказано на сайті Кабміну, переведення дачних і садових будинків у житлові здійснюється безкоштовно органами місцевого самоврядування.

Для цього власники дачних будинків повинні подати заяву, копію документа про право власності на дачний або садовий будинок, письмову згоду співвласників на переведення будинку в житловий і звіт про проведення технічного огляду дачного або садового будинку з висновком про його відповідність державним будівельним нормам.

Місцева рада повинна ухвалити рішення протягом місяця. Дозволено повторну подачу документів, якщо місцева рада відмовить у переведенні.

Нагадаємо, затвердження Кабміном цього порядку протягом двох місяців передбачено законом, ухваленим парламентом восени 2014 року. У пояснювальній записці необхідність його прийняття аргументували тим, що багато людей живуть за містом у будинках, які за документами проходять як дачі. Зареєструватися в таких будинках вони не можуть, що ускладнює отримання пенсій, допомог та інших соцвиплат за місцем їхнього фактичного проживання, оформленням дітей до школи, отриманням безкоштовної медичної допомоги, кредиту, голосуванням на виборах. Виникають проблеми і в молоді під час отримання паспорта, постановці на військовий облік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram