ГоловнаПолітика

Вибори на Донбасі можливі тільки після припинення вогню, - Меркель

За словами канцлера, спостерігачі ОБСЄ поки що не підтвердили завершення процесу відведення озброєнь

Вибори на Донбасі можливі тільки після припинення вогню, - Меркель
Фото: dyvys.in

Підготовка до місцевих виборів на Донбасі почнеться після встановлення режиму припинення вогню і відведення важкого озброєння.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель за результатами переговорів з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, передає УНІАН.

"Ці вибори є частиною заходів, які були визначені в лютому 2015 року в пакеті мінських угод. Для реалізації нам, звичайно, необхідно, щоб було відведено зброю, в першу чергу важку зброю, частково ця робота була виконана, але ми ще не отримали від місії спостерігачів ОБСЄ підтвердження, що цей процес завершено", - підкреслила Меркель.

Також вона додала, що "саме тому, підготовка до виборів почнеться тільки тоді, коли цей пункт буде виконано".

"Ми про це вже говоримо, відбулася зустріч у нормандському форматі, яка почала створювати робочі групи, і ці робочі групи будуть займатися цими виборами і метою є те, щоб Україна отримала територіальну єдність і змогла відновити свої кордони", - пояснила Меркель.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко назвав умови проведення виборів на Донбасі. Зокрема, з регіону мають бути виведені всі іноземні збройні формування, а там має бути забезпечена повноцінна агітаційна кампанія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram