ГоловнаПолітика

Американці разом з українцями виконають спостережний політ над РФ

Літак пролетить узгодженим з Росією маршрутом.

Американці разом з українцями виконають спостережний політ над РФ
Фото: mil.ru

Із 30 березня по 4 квітня місія США за участю представників України планує виконати спостережний політ над територіями Білорусі та Російської Федерації.

Про це повідомляє Міністерство оборони РФ.

Американський літак спостереження ОС-135В здійснить політ у рамках Договору про відкрите небо. На його борту, крім американців і українців, будуть російські фахівці, які повинні контролювати суворе дотримання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої Договором апаратури спостереження.

Літак спостереження ОС-135В належить до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї. На літаку встановлено лише апаратуру спостереження (аерофотоапарати).

Нагадаємо, Договір про відкрите небо - багатосторонній міжнародний договір, підписаний 24 березня 1992 року в Гельсінкі представниками 23 держав-членів ОБСЄ. Метою договору є сприяння зміцненню довіри між державами через вдосконалення механізмів контролю за військовою діяльністю і за дотриманням чинних договорів у галузі контролю над озброєннями. Договір встановлює режим відкритого неба, мета якого - забезпечити можливість його учасникам здійснювати обльоти територій одне одного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram