ГоловнаПолітика

Семерак: ГПУ готується оголосити підозру Бойкові

Колишньому віце-прем'єру пригадали скандальні вишки

Семерак: ГПУ готується оголосити підозру Бойкові
Фото: Макс Требухов

Наступного тижня Генеральна прокуратура оголосить підозру голові фракції "Опозиційний блок" Юрієві Бойку. Про це заявив нардеп від "Народного фронту" Остап Семерак у фейсбуку.

"За моєю інформацією, наступним, кому Генпрокуратура висуне підозру, стане Юрій Бойко. Уже наступного тижня людина, яка причетна до закупівлі "вишок", названих його іменем, може змінити тепле ліжко на тюремні нари", - написав він.

2011 року держпідприємство "Чорноморнафтогаз" придбало дві глибоководні бурові платформи по 400 млн доларів кожну. Угоди оформили непрозоро, через посередників, що дало привід запідозрити корупцію. 2013 року норвезька фірма Ferncliff повідомила, що 2012 року продала бурову установку (другу вишку) через свою дочірню фірму безпосередньо "Нафтогазу" за $220 млн, тоді як у "Нафтогазі" заявляли, що придбали її через Ризьку судноверф за $400 млн.

Юрій Бойко обіймав посаду міністра енергетики 2011 року і за його прізвищем бурові платформи охрестили "вишками Бойка". Крім того, є непрямі ознаки, що Бойко причетний до цієї корупційної купівлі.

2014 року обидві установки перейшли у власність Росії, коли та анексувала Крим.

"Я так скажу: якщо "справа Бойка" буде розслідуватися, то Україна матиме шанс на справедливість. На нове життя. І тоді все, що відбулося за перший постмайданний рік, - не марно", - наголосив Семерак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram