ГоловнаПолітика

Порошенко звільнить низку співробітників АП за незаконне отримання статусу учасника АТО

Президент також дав запит на повний список чиновників, які отримали посвідчення учасника АТО, щоб припинити "військовий туризм"

Порошенко звільнить низку співробітників АП за незаконне отримання статусу учасника АТО
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вирішив звільнити низку співробітників Адміністрації Президента за незаконне отримання статусу учасника антитерористичної операції.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Сьогодні Президент ухвалив рішення про звільнення кількох співробітників Адміністрації Президента, які останнім часом отримали статус учасників АТО. Позиція дуже чітка - працівники Адміністрації мають бути зразком професіоналізму і моральних якостей, особливо в цей час", - цитує прес-служба заступника голови Адміністрації Андрія Таранова.

Він також зазначив, що Адміністрація звернулася до відповідних органів з проханням надати повний список тих, хто отримав посвідчення учасника АТО.

"...щоб переконатися, що ніхто більше не виявив бажання стати військовим туристом - ні з Адміністрації, ні серед представників місцевих органів влади", - додав він.

Крім того, Таранов повідомив, що Президент має намір запропонувати Верховній Раді розмежувати учасників АТО на військових і цивільних осіб.

Нагадаємо, станом на 19 січня статус учасника бойових дій отримали 10 049 учасників антитерористичної операції.

Раніше видання "Главком" повідомило, що на Банковій працюють п'ятеро осіб, які "зробили" собі статус учасників АТО, але при цьому мають вкрай слабкий стосунок до реальних бойових дій на сході. Видання також назвало два прізвища чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram