ГоловнаПолітика

Прокуратура повідомила про підозру голові "Укрспецекспорту" за Ющенка

Сергія Бондарчука звинувачують у крадіжці 7,4 млн доларів

Прокуратура повідомила про підозру голові "Укрспецекспорту" за Ющенка
Фото: Макс Левин

Головна військова прокуратура повідомила Герою України - колишньому керівнику держкомпанії з експорту та імпорту зброї "Укрспецекспорт" про підозру у заволодінні понад 7,4 млн доларів коштів компанії.

Про це Українським Новинам повідомив генеральний прокурор Віталій Ярема.

За його словами, 21 січня посадовій особі повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння шляхом зловживання службовим становищем чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

29 січня слідчий суддя Печерського райсуду Києва дав дозвіл на його затримання і привід до суду для розгляду питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Також за клопотанням слідчого суд наклав арешт на майно підозрюваного - грошові кошти в сумі 10 млн доларів в одному з українських банків та два автомобілі Range Rover загальною вартістю понад 2 млн гривень.

Імені підозрюваного Ярема не назвав, однак серед керівників "Укрспецекспорту" є тільки один Герой України - Сергій Бондарчук, який обіймав цю посаду всю каденцію екс-президента Віктора Ющенка. Ющенко зробив Бондарчука Героєм України указом від 18 лютого 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram