ГоловнаПолітика

Мера Маріуполя звинуватили в підробці рішення про визнання РФ агресором

Хотлубей відкидає звинувачення у фальсифікації

Мера Маріуполя звинуватили в підробці рішення про визнання РФ агресором
Юрий Хотлубей
Фото: news.guru.ua

Народний депутат Микола Томенко звернувся до Генпрокуратури з проханням перевірити можливу фальсифікацію мером Маріуполя Юрієм Хотлубеєм та іншими посадовими особами рішення міськради про визнання Росії агресором, а ЛНР і ДНР - терористичними організаціями.

Томенко посилається на повідомлення в ЗМІ. Наголошено, що рішення про визнання Росії країною-агресором було оприлюднено ввечері 27 січня на офіційному сайті Маріупольської міськради. Проте вже вранці 28 січня на сайті міськради у відповідному документі про Росію не було сказано ні слова, згадано виключно "агресію зі Сходу". Згодом зникло і слово "Схід", журналісти наголошують, що зникло не лише слово "Росія", а й назва самопроголошених "республік".

"Журналісти повідомляють про існування диктофонного запису обговорення цього питання міськрадою. Вони також наголошують, що в сесійній залі на той момент були 52 депутати, всі вони одностайно підтримали пропозицію поставити це питання на голосування", - пише Томенко.

Тим часом на сайті міськради оприлюднили посилання на протокол пленарного засідання сесії й аудіозапис, викладений на файлообміннику. Посилання на аудіозапис, утім, не відкривається.

В коментарі "Українській правді" Хотлубей заявив, що рішення вносили з голосу, письмово воно не існувало, і в ньому йшлося лише про принципову підтримку рішення про визнання РФ агресором, ухваленого Верховною Радою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram