ГоловнаПолітика

ГПУ розпочала підготовку документів для екстрадиції Януковича і Азарова

Їх підозрюють у заволодінні державними коштами на суму понад 220 млн грн

ГПУ розпочала підготовку документів для екстрадиції Януковича і Азарова
Фото: LB.ua

Генеральна прокуратура України розпочала процедуру підготовки документів для екстрадиції екс-президента Віктора Януковича, колишніх прем'єр-міністра Миколи Азарова і міністра фінансів Юрія Колобова.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Як раніше повідомляли, Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Януковича, Азарова і Колобова у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Зазначених чиновників підозрюють у заволодінні державними коштами в особливо великому розмірі на суму понад 220 млн грн.

Після підтвердження Інтерполом інформації про оголошення Януковича, Азарова і Колобова в міжнародний розшук, а також завдяки отриманим під час розслідування кримінального провадження доказам 19 січня 2015 року слідчий суддя задовольнив клопотання ГПУ і зазначеним особам обрав запобіжний захід - утримання під вартою, що є обов'язковою умовою звернення до правоохоронних органів іноземних держав про видачу підозрюваних Україні для притягнення до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про заочне правосуддя для підозрюваних, які переховуються від слідства за межами України. Для цього достатньо встановити факт ухилення підозрюваного від слідства й оголосити його в міжнародний або міждержавний розшук.

12 січня стало відомо, що Інтерпол за зверненням України оголосив у розшук колишнього президента Віктора Януковича, його старшого сина Олександра Януковича, колишнього прем'єра Миколу Азарова, колишнього міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьова, колишнього міністра фінансів Юрія Колобова і колишнього керівника "Укртелекому" Геннадія Дзекона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram