ГоловнаПолітика

Україна залишається в СНД для захисту своїх інтересів, - Клімкін

У рамках співдружності діє низка міжнародних договорів

Україна залишається в СНД для захисту своїх інтересів, - Клімкін
Фото: tsn.ua

Для Києва СНД є майданчиком для відстоювання інтересів. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Для нас СНД є, насамперед, організацією, де ми просуваємо, фактично, свої інтереси. Це пострадянська тусовка, яка формувалася у 90-ті роки. Для нас СНД сьогодні грає роль виключно у тій площині, де зачіпаються інтереси громадян України", - сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що в рамках СНД укладено численні угоди, що стосуються стандартів пенсійного забезпечення, взаємного визнання документів. "Ми зараз працюємо над тим, щоб вирішити ці питання. Поки це відбувається, ці угоди повинні допомагати не СНД, а громадянам України", - зазначив міністр.

"Тому ми маємо в цьому контексті суто практичний інтерес і вже жодних 2 млн доларів ми нікому платити не збираємося", - підкреслив Клімкін, кажучи про оплату членського внеску в СНД.

Нагадаємо, у жовтні 2014 року у прес-службі виконавчого комітету СНД повідомили про те, що за півроку Україна не зробила жодних кроків у напрямку виходу з СНД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram