ГоловнаПолітика

Турчинов запропонував конфіскувати майно посібників сепаратизму

Лідер фракції НФ знайшов ресурс, "порівнюваний із кредитом МВФ"

Турчинов запропонував конфіскувати майно посібників сепаратизму
Фото: Макс Требухов

Лідер фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Олександр Турчинов закликав ухвалювати вироки колишньому президенту Віктору Януковичу, його команді, а також посібникам сепаратистів.

"Усім тим злочинцям, які вимивають бюджетні кошти. Це ресурс, який можна порівняти з кредитом МВФ", - сказав він сьогодні в парламенті, повідомила прес-служба партії.

Турчинов нагадав, що попереднє скликання Ради ухвалило закон, який дає можливість заочно засуджувати злочинців-втікачів. "Коли суди почнуть не брати хабарі, а виносити вироки злочинцям, ми зможемо дати додаткову дохідну частину в наш бюджет", - сказав він, підкресливши, що це стосується і тих, хто підтримує терористичні організації ЛНР і ДНР, хто сприяє сепаратизму.

"Цим людям також мають ухвалити вироки з конфіскацією майна, рахунків, і не тільки в Україні, але і за кордоном", - сказав він, зазначивши, що це буде "колосальний ресурс, який дозволить забезпечити реалізацію спільних програм".

Нагадаємо, в МВФ вважають, що Україна мусить знайти 15 мільярдів доларів додаткового фінансування окрім вже обіцяних кредиторами коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram