ГоловнаПолітика

Штаб АТО відзвітував про ситуацію на Донбасі в день тиші

Бойовики 13 разів обстріляли українських військових

Штаб АТО відзвітував про ситуацію на Донбасі в день тиші
Фото: ww.facebook.com/Вячеслав Аброськин

За інформацією штабу АТО, протягом дня бойовики, виконуючи накази своїх командирів, здійснили 13 обстрілів позицій АТО сил і населених пунктів на Луганському, Донецькому і Дебальцевському напрямках.

"Бойовики, не маючи уявлення про принципи дотримання будь-яких домовленостей, застосували стрілецьку зброю, міномети й артилерію, озброєння танка по населених пунктах Станиця Луганська, Кримське, Сокільники, Миколаївка, Мар'їнка, Рідкодуб, Майорськ, Нікішине, Шуми. Українські вояки, маючи честь і витримку, вогню у відповідь не відкривали", - сказано в повідомленні прес-центру АТО.

"Однак один з ватажків самопроголошених територіальних утворень, такий собі Олександр Пушилін, користуючись підказками, заздалегідь написаними проплаченими пропагандистами, розвів "кісельовщину" про нібито порушення режиму "тиші" з боку української армії. Із заяв цього псевдогуру можна зрозуміти, що він перебував у звичному для себе стані штучно розширеної свідомості. Він явно поспішив, і цією заздалегідь зрежисованою риторикою сам себе пошив у дурні. Оскільки на весь світ "розтрубив" про обстріл міжнародного аеропорту "Донецьк" самими військовими сил АТО. ПОВІДОМЛЯЄМО! У донецькому аеропорту зафіксовано два обстріли зі стрілецької зброї нового терміналу з боку Спартака. тобто з території, тимчасово контрольованої терористами", - додали в прес-центрі.

Також надійшла інформація про те, що в районі Маріуполя знову зафіксовано активність ворожих безпілотників.

Нагадаємо, з 9:00 9 грудня на Донбасі діє безстроковий режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram