ГоловнаПолітика

Позафракційні депутати готові блокувати трибуну Ради

Парламентарії не задоволені діями Гройсмана під час голосування за Кабмін

Позафракційні депутати готові блокувати трибуну Ради
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Борис Філатов назвав учорашнє голосування в Раді за Кабмін ганебним і повідомив про готовність позафракційних депутатів блокувати трибуну парламенту. Такі заяви політик зробив в інтерв'ю виданню "ЛІГАБізнесІнформ".

"Це була ганебна справа. Гройсман закривав усім рот. Іллєнкові взагалі двічі слова не дали. Це неподобство. Ми принципово заявили, що голосуємо за Полторака і Клімкіна, тому що вони порядні люди і щодо них голосування було окремо. А голосувати за уряд у пакеті - це ганьба", - сказав Філатов.

Він зазначив, що позафракційні депутати обурені діями спікера. "Ми ж не маргінали, повинна бути якась дискусія. А Гройсман просто поводився ганебно. Позафракційні депутати ображені. Він просто не давав нам слова. Ще пара таких трюків - будемо блокувати трибуну", - сказав Філатов.

Коментуючи призначення в Кабмін іноземців, політик зазначив, що внесення їхніх кандидатур на посади міністрів було не цілком обґрунтованим.

"Напевно, можна було знайти в 45-мільйонній країні нормальних людей. Крім того, коли запрошували варягів, то робили з метою доступу до чогось - до технологій, до ресурсів. А тут ніхто не пояснив. Ось, хороші люди, все зроблять правильно. Якби Яресько могла завести в країну 15 млрд євро - це було б зрозуміло. А так просто сказали: хороші люди - голосуймо", - сказав Філатов.

"Загалом сьогодні влада отримала холодний душ. 223 голоси за рішення голосувати кабмінівський кадровий пакет без дискусії - це перший дзвіночок. У них конституційна коаліція. А не вийшло навіть звичайної. Якщо будуть далі так працювати - будуть серйозні проблеми", - сказав Філатов.

Нагадаємо, у вівторок, 2 грудня, парламент підтримав запропонований прем'єром склад Кабінету Міністрів, зокрема призначення новоспечених громадян України Наталії Яресько, Айвараса Абромавічуса й Олександра Квіташвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram