ГоловнаПолітика

Тимчук: комбати не впораються з оборонним комітетом Ради

Депутат від "Народного фронту" хоче бачити в комітеті представника своєї фракції

Тимчук: комбати не впораються з оборонним комітетом Ради
Фото: nfront.org.ua

Депутат Верховної Ради Дмитро Тимчук вважає, що комбати не впораються з керівництвом парламентського комітету з нацбезпеки і оборони. На його думку, главою комітету має стати управлінець, а не учасник бойових дій, причому бажано - представник фракції "Народного фронту". Про це він написав у фейсбуці.

"Щоб контролювати і впливати на систему, треба знати, як вона працює і "нагорі", а не лише у нижній і середній ланках. При всій повазі до комбатів добровольчих батальйонів та їхнього колосального досвіду роботи на "середньому" рівні впевнений, для них така діяльність була б проблемною. Хоча їхній досвід незамінний для роботи на посадах експертів та консультантів", - заявив він.

Варто зазначити, що напередодні комполку "Донбасу" Семен Семенченко заявив у фейсбуці про готовність взятися за керівництво блоку безпеки і оборони у Верховній Раді.

Тимчук також додав, що вважає безглуздою депутатську недоторканність, бо вона потрібна тільки тим, хто збирається займатися протиправною діяльністю, або "для банального бикування".

Крім того, депутат не бачить трагедії у зарплаті в 5000 гривень, через яку представник "Блоку Порошенка" Мустафа Найєм готовий скласти мандат. "Всі свої роки в офіцерських погонах я, крім служби, працював "на стороні" - як журналіст/військовий оглядач цивільних ЗМІ, потім - як аналітик ("письменницька" діяльність для військових і держслужбовців дозволена законом). Зрозуміло, що за 5 тис. грн депутатської зарплати сім'ю в Києві прогодувати непросто. Ну, так на це Бог дав мізки і руки, і можливість чесно підзаробляти в рамках закону", - написав Тимчук.

Нагадаємо, що розподіл комітетів у Раді має відбутися на завтрашньому засіданні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram