ГоловнаПолітика

РНБО фіксує підготовку бойовиків до наступальних операцій

Російські війська продовжують здійснювати повітряну розвідку, використовуючи безпілотники

РНБО фіксує підготовку бойовиків до наступальних операцій
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Тривають обстріли й атаки терористів на позиції сил АТО.

Про це сьогодні, 16 листопада, розповів речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві.

За його словами, кількість та інтенсивність обстрілів порівняно з попередніми днями дещо знизилися. Однак фіксуються ознаки підготовки бойовиків і російських військ до проведення наступальних операцій.

Найбільш активними обстріли позицій сил АТО з боку бойовиків протягом минулої доби були в районі Донецька, а також міст Дебальцеве Донецької області та Первомайськ Луганської області.

Також, за словами Лисенка, російські війська продовжують здійснювати повітряну розвідку, використовуючи безпілотні літальні апарати.

"Учора ввечері було зафіксовано один безпілотник над населеним пунктом Сартана Донецької області, який рухався в напрямку Маріуполь-Павлопіль на висоті до 1 тис. метрів і в напрямку відділу прикордонної служби Червоний Чабан, а саме над населеним пунктом Ставки і Першокостянтинівка Херсонській області на висоті до 3 тис. метрів", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, раніше неодноразово заявляли як у РНБО, так і спостерігачі ОБСЄ про істотне посилення російських підрозділів на кордоні з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram