ГоловнаПолітика

МВС оприлюднило розцінки за участь у проросійському мітингу в Харкові

Антон Геращенко також назвав ЗМІ, які організатори планують залучити

МВС оприлюднило розцінки за участь у проросійському мітингу в Харкові
Фото: EPA/UPG

МВС перехопило інформацію про підготовку до проведення в Харкові 18 листопада проросійського мітингу на прохідній біля заводу "Турбоатом" за адресою пр. Московський, 199.

Про це пише радник голови МВС Антон Геращенко у "Фейсбуці".

"Я хочу, щоб суспільство знало про те, як готуються такі акції, які розцінки на проросійську тітушню і, найцікавіше, які українські ЗМІ планується залучати до висвітлення цих акцій", - написав Геращенко.

Темами мітингу, за його даними, будуть "привернення уваги до соціально-економічного становища України, яке погіршується"; "нагадування про важливість економічних зв'язків з Росією"; "консолідація існуючого активу".

Гаслами мають стати: "Не дамо знищити флагман Харківської промисловості - "Турбоатом"; "Турбоатом" гордість Харкова"; "Досить руйнувати промисловий потенціал Харкова", "Росія основний замовник, важливо зберегти зв'язки з Росією".

Організації, що подають заявку на мітинг, - "Жіночий рух Харкова", "Трудова Харківщина". Фізичні особи-організатори пікету - Оксана Штик, Павло Тищенко, Валерій Цюрток.

Висвітлювати цей захід має група телеканалів "Росія 24", ОРТ, НТВ, РТР, РЕН ТВ, Life News.

"На допомогу російським псевдопропагандистам завжди готові прийти ряд українських ЗМІ. В перехопленні чітко вказано, що до висвітлення акції планується залучити телеканал "Інтер", газети "Сегодня", "2000", "Київський телеграф". Також планувалося залучити до висвітлення харківський телеканал "Р-1", газету "Вечірній Харків". Ну й саме собою інтернет сайти - "Русский дозор", "Русская весна", "Русская линия", "Анна Ньюс", "Новоросс-инфо" і ряд інших", - пише Геращенко.

За даними МВС, запланована чисельність учасників - 150 осіб. Оплата участі одного учасника - 1000 рублів.

"Я не помилився, розцінки вказані саме в рублях. Запроданцям же однаково, в чому гроші отримувати - аби отримувати. Разом 150 тисяч рублів. 3 організатори акції - по 10 тисяч рублів. Місцевій пресі передбачено - 50 тисяч рублів. У підсумку, організувати картинку для російських телеканалів у Харкові коштує лише 250 тисяч рублів, або за курсом 60 рублів за долар - 4150 доларів", - зазначив Геращенко.

За його даними, приблизно за такою ж схемою ляльководами з Москви організовувалися інші мітинги в містах Південного Сходу України.

Геращенко пообіцяв, що МВС буде звертатися до суду з вимогою заборонити цю акцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram