ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові "Правий сектор" побився з комуністами

Аллі Олександрівській плеснули в обличчя зеленкою

У Харкові сталися сутички між "Правим сектором" і прихильниками Комуністичної партії, які проводили ходу на честь Жовтневої революції.

В акції КПУ брали участь близько 50 осіб, з боку "Правого сектору" і ультрас було понад 100 осіб.

Близько 14:30 прихильники КПУ зібралися біля офісу обласної організації на вулиці Полтавський шлях, 34 у Харкові. Вони вишикувалися в колону і пішли тротуарами уздовж вулиці Полтавський шлях до площі Пролетарської.

На початку руху колони до них звернулися прихильники "Правого сектору" і запропонували їм взяти прапор України, гарантуючи в такому разі можливість проведення акції. Однак комуністи відмовилися це зробити.

Коли колона дійшла до площі Пролетарської, щоб потім піднятися сходами до скверу з Вічним вогнем жертвам революції 1905 року і покласти там квіти, виявилося, що сходи перекрили представники "Правого сектору".

Тоді колона, яку супроводжували працівники міліції, пройшла вліво вздовж вулиці Сумської і спробувала піднятися до Вічного вогню з боку провулку. Однак внизу провулка їх також зупинив ланцюг прихильників "Правого сектору". Співробітники міліції розділили прихильників "Правого сектору" і КПУ.

Потім до цього місця підбігла група ультрас, які кинули в напрямку оточених міліцією прихильників КПУ кілька петард.

Комуністи спробували пройти назад до офісу організації, проте прихильники "Правого сектору" заблокували їм рух. Між ними виникла бійка, у якій один із учасників КПУ розбив каменем голову прихильникові "Правого сектору". Йому надали першу допомогу його товариші, після чого потерпілого відвезла машина швидкої допомоги.

Прихильники "Правого сектору" зажадали від комуністів віддати їм символіку, після чого пообіцяли розблокувати колону.

Алла Олександрівська, перший секретар обкому КПУ на чолі колони, пройшла за кордон міліції і вступила в переговори з представниками "Правого сектору". Один із присутніх хлюпнув їй в обличчя зеленкою.

Потім співробітники міліції підвели до місця події порожній здвоєний тролейбус і, збудувавши оточення, дали можливість учасникам акції КПУ сісти в наданий транспорт. Однак прихильники "Правого сектору" заблокували рух тролейбуса, зажадавши затримати людину, яка розбила каменем голову їхнього товариша.

Міліція підігнала до оточення автозак, вивела з тролейбуса упізнаного нападника і відвезла його разом зі свідком у районний відділ міліції.

Після цього прихильники "Правого сектору" розблокували тролейбус і о 15:20 він поїхав. Прихильники "Правого сектору" поступово розійшлися з місця події.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram