ГоловнаПолітика

Путін привітав українців "зі звільненням від загарбників"

Президент Росії звернувся до ветеранів Другої світової війни

Путін привітав українців "зі звільненням від загарбників"
Фото: Виталий Головин

Президент Росії Володимир Путін привітав народ України з 70-річчям визволення України від фашистських загарбників. Вітання опубліковано на сайті Кремля.

У своїй промові Путін згадує силу духу багатонаціонального народу і стійкість визволителів, партизанів і підпільників.

"Наші батьки і діди разом, пліч-о-пліч, мужньо і самовіддано боролися за свободу і незалежність Батьківщини, громили ворога і наближали довгоочікувану Перемогу. Ми маємо дбайливо зберігати заповідані ними чудові традиції братської дружби і взаємодопомоги. Вкрай важливо виховувати молоде покоління на високих патріотичних цінностях , активно протидіяти будь-яким спробам відродження фашистської ідеології, розпалювання міжнаціональної ворожнечі та фальсифікації нашої спільної історії", - сказано у привітанні Путіна.

Президент Росії також побажав "братньому народу України миру і процвітання".

Нагадаємо, в березні 2014 року Росія анексувала український Крим, а з квітня активно підтримує технікою і військами бойовиків-сепаратистів на Донбасі.

Минулого тижня Інститут національної пам'яті України рекомендував державним установам, навчальним закладам та ЗМІ відмовитися від терміна "Велика Вітчизняна війна" і не виокремлювати період 1941-1945 років з Другої світової війни, оскільки бойові дії на території України почалися 1939 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram